Sunday, 15 April 2012

PEMANSUHAN PTPTN MERUPAKAN CADANGAN YANG TIDAK WAJAR


NagaMalaya terpanggil untuk meluahkan rasa sedih dan benci dengan tindakan  lebih 500 mahasiswa yang berhimpun di hadapan Kompleks Membeli-belah Sogo pada petang 14 April 2012 (Sabtu). Apa dah jadi dengan Mahasiswa tersebut? Betul kah mereka ini sesuai dan layak masuk universiti? Kalau tengokkan gaya dan cara serta tindakan mereka.... memang sahlah... mereka BUKAN MAHASISWA... tetapi MALASSISWA.
Demostrasi tersebut adalah berkenaan dengan pemansuhan Pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN). Malah demostrasi itu menyelitkan adegan mengkalungan bunga di atas potret Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak dan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin. Itu adalah perbuatan BIADAP dan LUPA DIRI.
Saksikan lah wahai pembaca budiman lagi bijaksana.......... di bawah merupakan antara gambar KEBIADAPAN MALASSISWA tersebut :
NagaMalaya bersyukur pada Allah SWT kerana memelihara NagaMalaya daripada melakukan perkara sedemikian semasa NagaMalaya di IPTA dulu. NagaMalaya dan rakan-rakan IPTA sibuk memikirkan bagaimana kami mahu lulus cemerlang bagi memenuhi impian ibubapa serta hendak menjadi warganegara yang sentiasa bersyukur, taat pada Allah, sayangkan negara, setia pada kerajaan dan memajukan bangsa 1Malaysia. 
No comments:

Post a Comment